zondag 6 mei 2012

Doos beplakkenIk had nog een ronde doos en een oude behang rand van een kinderen kamer. Deze dozen zijn per drie en soms los te koop bij knutselwinkels. Omdat behangpapier best dik is en de deksel rond, heb ik de deksel rand eerst blauw geverfd en de bodem van de doos ook. Boekbinders lijm is hele fijne lijm om papier mee te plakken. Maar niet overal te krijgen. Maar als je houtlijm iets verdund (10%) met water dan heb je eigenlijk het zelfde!

Rondje ietsepietsie kleiner dan de deksel uit het papier knippen en rand van doos ook met twee centimeter erbij zowel in hoogte (over de rand doos) als in lengte (plakrand).

Met een grote kwast de lijm er op smeren van het midden naar de randen. Gebruik oud papier eronder zodat je lekker over de randen van het papier lijm kan strijken. Dan het papier er op plakken. Daarbij met je vlakke hand of doek goed aandrukken en de luchtbellen eruit drukken. Het fijne van deze lijm is dat je nog de tijd hebt om te schuiven En lijm vlekken drogen doorzichtig op. Bij de doos het papier over de rand naar binnen vouwen. Eventueel hier en daar in knippen als dat makkelijker is. Laten drogen voordat je de deksel op de doos doet!
En je doos is klaar. Super simpel maar heel mooi!

2 opmerkingen: