zaterdag 4 augustus 2012

Wat te doen bij le douvet?

Op de mini camping van le douvet in Frankrijk is het goed toeven. Je kan er van alles beleven. De vouwwagen is ruim en van alle gemakken voorzien.
Wat ik zo leuk vind is dat de inrichting zo lekker niet standaard kampeerinrichting is maar ook bijvoorbeeld een houten tafel heeft en heel veel keukengerei.
De slaap cabines zijn ruim en bieden slaap plek aan totaal 6 personen. twee, 2 persoonsmatrassen vind je links en rechts in de vouwwagen en twee 1 persoons er onder. de binnententen zijn af te sluiten wat erg prettig is tegen muggen e.d. Wat helemaal super is, is dat je voor tien euro p.p. beddengoed kan bij bestellen wat  weer ruimte scheelt in de auto! En dan krijg je dus een dekbed en niet zoals bij rent-a-tent een laken en deken...brrr. In de bakken naast de grote slaapcabines heb je nog veel opberg ruimte. Scheelt weer veel rommel maar deze foto's heb ik genomen nadat we alles weer hadden ingepakt. Dus denk niet wat is die karin een nette huisvrouw want daar ben ik veeeel te creatief voor!Het drie pits gasstel kan je erbij huren voor 25 euro in de week.


In de Charente heb je veel meren waar je kan zwemmen, catamaranzeilen, vissen en waterfietsen.
Heel vlakbij le douvet is ook een klein zwemmeertje Met leuke badmeester die veel bakvissen aantrekt. Zeer vermakelijk!

Onze Ruben heeft samen met zijn neefje en een ander meisje van de camping deze hut gemaakt van pallets. Van Joop mochten ze in zijn werkplaats gereedschap en hout gebruiken om ook meubels te kunnen maken. Zoals een tafel, bankje, kastje en een Iphone met touwtje! Verder kreeg het een echt pannendak, een huisnummer (11)  en een niet roken bordje. Ze waren er dagen zoet mee!Hier zie je de oogst uit de moestuin. Je mag zelf oogsten 

maar in de schuur ligt ook vaak een mandje met de oogst van de dag. En verse eieren zijn er ook vaak!

Een kampvuur maken hoort er natuurlijk ook bij!

Bij Cathelijne en Joop kan je ook een "table d'hotes" bestellen. Voor 17,50 per volwassene en 10 euro per kind tovert Cathelijne een drie gangen menu op tafel inclusief wijn/drinken!
En heel veel komt uit de moestuin en is zelf gemaakt zoals ook het olijven brood! Heerlijk! Ze had nu ook vlierbloesem siroop gemaakt, erg lekker! Ook ontbijt is bij te bestellen.We zaten heerlijk aan een lange tafel en je weet nooit wie er nog meer aanschuift. Bij ons schoven bijvoorbeeld nog een violiste en een vioolbouwer aan tafel. Kijk dat is toch weer eens wat andere praat! De kinderen mochten hun eigen pizza maken wat natuurlijk een schot in de roos was. En ook met de lactose intolerantie van onze Ruben werd als vanzelfsprekend rekening gehouden! Heel fijn want dat maken we ook wel eens anders mee!
In het plaatsje la Rochefoucauld staat een mooi groot kasteel, la chateau de la Rochefoucauld, dat nog steeds bewoont wordt door de eigenaar maar ook te bezoeken is. Op de binnen plaats staat een speaker waaar klassieke muziek uit komt wat al meteen een goede sfeer geeft. Er is nederlandstalige informatie! En het hoogte punt is dat je je er kan verkleden als prins en prinses! In een grote zaal hangen rekken vol kleren! Voor kinderen maar ook voor volwassenen!! Er is heel erg veel keus is jurken, jassen, pruiken, hoeden,  zwaarden en noem maar op. Zo veel had ik nog nooit ergens gezien! 
Bij Joop mag je ook dagelijks meehelpen met de geiten melken. Om half 9 s'morgens en s'avonds worden er twee van de vier geiten gemolken. Deze melk gaat dan in een lage bak met wat stremsel erbij en wordt op kamertemperatuur in een vliegenkastje bewaard. Na 24 uur is de melk ingedikt en kan de wei/water er af gegoten worden. De dikke brei gaat dan met toevoeging van zout in keramieken smalle hoge vaasjes waar gaten in zitten. Deze worden terug gezet in de bak en de vliegenkast. Dan loopt er door de gaatjes nog veel meer vocht weg en hou je uiteindelijk een klein kaasje over. Cathelijne maakt ook harde geitenkaasjes en dit alles voor eigen gebruik En voor de camping gasten!! Heerlijk! Ik ontbeet iedere dag met geitenkaas!!


En onze Ruben laat zien dat je ook met weinig veel lol kan hebben. Zoals handstand doen!

Wij hebben het super gehad bij Joop en Cathelijne. De vouwwagens zijn ruim en de plekken ook. Je hoort elkaar niet snurken bijvoorbeeld! Je voelt je echt welkom en vrij. In de omgeving is genoeg te doen en er komen net genoeg gasten dat het gezellig is en niet te druk. 
Wij denken er over om volgend jaar weer langs te gaan. Bijvoorbeeld 10 dagen Alpen en dan doorsteken naar le douvet. Maar een ding is zeker. Wij zoeken alleen nog maar minicampings en gites op!! Het bevalt ons veel beter dan die massale campings met rent a tent. 

2 opmerkingen:

 1. Bedankt Karin, wat geweldig om op deze blog jullie ervaring terug te mogen lezen. Wij hebben heel veel genoten van jullie kinderen Ruben en Anna. Nadat jullie zijn vertrokken zijn er nog heel veel meer kinderen op Le Douvet geweest en hebben de sfeer die jullie bij ons hebben achter gelaten hier weten voort te zetten. Zo is ondermeer de hut drie keer zo groor geworden en hebben de kippen weer vier kuikentjes er bij gekregen. Wij hopen jullie hier dan graag weer terug te zien. Veel liefs Joop en Cathelijne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! Hier zeggen we dagelijks nog tegen elkaar dat we terug willen naar le douvet!
   Dus we komen zeker nog een keer langs!!
   kuskarin

   Verwijderen