woensdag 4 juli 2012

Fotolijst prikbord

Mijn dochterlief had een letterbak hart gekregen op haar kamer voor alle prulletjes die Echt bewaard moeten worden. Leuk voor haar en fijn voor mij dat ik ze niet meer overal tegen kom! Maar in de verpakking zat een strook piepschuim. En bij het ophangen van de letterbak had ik ook een kapot fotolijstje van haar kamer weg gehaald. dus ik stond met die twee dingen in mijn handen en dacht eureka; prikbord!

Eerst het piepschuim met een mes op maat gesneden van de lijst en omdat het te smal was er een strook bij geplakt met houtlijm. De prikkers stak ik er in om het bij het drogen bij elkaar te houden.

Toen het behang van pip (ja die van mijn nichtje!) ter grootte van het blok piepschuim + dikte + overlap geknipt. Deze met verdunde houtlijm ingesmeerd en er op geplakt waarbij ik de hoeken in knipte om het strak te kunnen vast plakken. Ter afwerking van de achterkant een kleiner stuk papier er opgeplakt.


Het plastic fotolijstje komt van de xenos. Deze losgemaakt wat makkelijk was want hij was al kapot ;-) binnenkant lijst ingesmeerd met lijm en het piepschuim er in geplakt.Ter afwerking had ik nog een tapeje erlangs geplakt maar ben niet zo tevreden over de kleur dus die vervang ik denk ik nog. Om het op te hangen ga ik er nog zo'n plakhaakje achter plakken. Je weet wel zo'n rondje papier met een driehoekig ijzeren haakje er aan. Al zou je het natuurlijk ook zo op en spijker aan de muur kunnen prikken haha. Zal alleen niet zo handig zijn met het er weer af halen van een punaise bij gebruik van het prikbord dus toch maar een plakhaakje. 

Tja en wanner doe ik dit soort dingen dan? Nou eigenlijk altijd tussen andere werkzaamheden door. Dat idee komt dan in me op en Moet dan gebeuren dus tijdens het sate maken en de salade voor de bbq! Logisch toch?!

Hartelijke groet, Karin

1 opmerking:

  1. Leuk hoor!Ja en dat het gemaakt moet worden tussen de sate en de salade klinkt voor mij heel logisch hoor, ik ben ook zo.
    Leuk (en handig)idee ook van die Pringle bus,ook leuk met een gehaakte hoes lijkt mij...mmmm je hebt mij weer op een idee gebracht,bedankt.
    Liefs
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen